Kuva romanikylästä

Terveiset Romanian matkalta!

Seurakunnastamme tehtiin aktiomatka Romaniaan kesäkuussa, 5.-12.6.2014. Aktioryhmämme koostui seitsämästä henkilöstä, osa ryhmästämme oli suomen romaneja ja osa valtaväestöön kuuluvia.

Matkamme yhdyshenkilönä oli Klaus Korhonen, joka toimi myös ryhmämme tulkkina. Romaniassa yhteistyökumppanimme oli Robert ja Elena Kraussin johtama Beetlehem-säätiö. Saimme tehdä yhteistyötä Robertin ja muiden säätiön työntekijöiden kanssa matkamme aikana.

Saimme nähdä omin silmin, kuinka kallisarvoista ja tärkeää työtä he tekevät romanien, etenkin lasten parissa. Näimme ilon lasten silmissä heidän osallistuessaan toimintaan. Näimme myös työn vaikutukset koko kyläyhteisön kannalta.

Aktion tukikohtana ja majoituspaikkamme toimi Betlehem-säätiön työkeskus Dragoslavelessa, jossa saimme nauttia paikallisten vieraanvaraisuudesta ja palvelualttiudesta. Keskuksen tilat olivat todella toimivat ja siellä järjestetään myös esimerkiksi leiritoimintaa romanilapsille.

Aktion aikana osallistuimme kokousten pitämiseen useassa eri romanikylässä. Kokouksissa toimme terveisiä Suomesta, lauluin, todistuksin ja raamatun sanan muodossa. Näin saimme olla mukana viemässä evankeliumin sanomaa romanien keskuuteen. Kokouksissa saimme kuulla lauluesityksiä lapsilta ja paikallisten esittämää ja johtamaa musiikkia. Musiikilla on vahva merkitys myös Romanian romaniyhteisöissä. Näissä romanikylissä saimme kohdata paikallisia ihmisiä, jotka olivat avoimia ja uteliaita ulkomaalaisia kohtaan. Koimme, että meidät otettiin lämpimästi vastaan.

Matkallamme veimme myös aineellista avustusta Suomesta Romaniaan. Kävimme tapaamassa kurjissa oloissa asuvia romaaneja Pitestin kaupungissa ja veimme heille ruoka-avustusta Suomesta lahjoitetuilla varoilla. Veimme myös muut saamamme lahjoitukset perille. NäisKuva romanikylästäsä paikoissa näimme todellista huono-osaisuutta, jota Suomesta käsin on vaikeaa edes kuvitella olevan.

Matkaltamme ei kuitenkaan jäänyt päällimmäisenä mieleen ihmisten valtava köyhyys ja kurjuus vaan ilo ja toivo, jonka Jeesus on tullessaan tuonut näihin Romanian unohdettuihin romanikyliin. Sydämellemme jäi monet ihmiset Romaniassa ja jäämme heitä sydämistämme siunaamaan.

Kiitos, kun muistit aktiomatkaamme rukouksin. Kiitos myös jokaiselle, joka antoi työpanoksensa matkan onnistumiseksi. Kiitos myös matkaamme tukeneille tahoille.

Matkaamme tukivat:
Vantaan Kotikirkko

Helsingin Saalem
Malmin Saalem
Tammiston Sportia-Outlet

Tammiston Budget Sport
Tammiston Stadium
Jumbon BR-lelut
Jumbon Suomalainen Kirjakauppa
Yksittäiset lahjoittajat

Kiitos kaikille lahjoittajille, antamanne avustus meni perille ja tuli todelliseen tarpeeseen!

Terveisin, Romania-aktioryhmä