12.2.2014 13.00

Kibbutsinäyttely avattiin 10.2. Pointin kirjastossa

Näyttelyä voi käydä katsomassa 7.3. saakka kirjaston aukioloaikoina.

Näyttelyn avajaisissa toi tervehdyspuheen lähetystösihteeri Arezoo Hersel, jota tulkkasi Juha-Pekka Rissanen.

Näyttely "Open a Gate to the Kibbutz - a Century of Kibbutz Life" avattiin maanantaina 10.2. Vantaan Pointin kirjastossa. Avajaispuheissa oli esillä kibbutsien kautta välittynyt suomalaisten Israel-rakkaus. Suomen Karmel-yhdistyksen toiminnanjohtaja Petri Kauhanen kertoi suomalaisten vapaaehtoisten 1960-luvulta saakka alkaneesta työpanoksesta Israelin kibbutseilla todisteena Jumalan rakkaudesta kansaansa kohtaan. Näyttelyn esitteli Suomi-Israel-yhdistysten puheenjohtaja Juha-Pekka Rissanen. Tilaisuuden johti Vantaan Kotikirkon työntekijä Milla Aura-Tolonen.

Suomen Israelin-suurlähetystöstä paikalla olivat lähetystösihteeri Arezoo Hersel ja konsuli Michal Cohen. Hersel toi hepreankielisessä tervehdyspuheessaan kiitokset suomalaisille panoksestaan kibbutseilla ja myönteisen Israel-kuvan esilläpitämisestä, jota näyttely osaltaan myös tekee. Hersel avasi näyttelyn leikkaamalla sinisen nauhan.

Suomen Israel-ystävyystoimikunta sai lahjoituksena näyttelyn Tanskan Israelin-suurlähetystöltä. Näyttely koostuu 22 suurikokoisesta taulusta, jotka kertovat valokuvin ja tekstein satavuotiasta kibbutsiliikkeen historiaa. Näyttely on Vantaan Kotikirkon hallussa ja sitä voi vuokrata eri paikkakunnille 1.4. alkaen. Näyttelyllä on oma sivu, josta saa lisätietoa: www.vantaankotikirkko.fi/kibbutsinayttely

Milla Aura-Tolonen

Kuva: Mikael Pakkanen

Suomen Israelin-suurlähetystön lähetystösihteeri Arezoo Hersel toi hepreaksi tervehdyksen avajaisiin. Häntä tulkkasi Juha-Pekka Rissanen.

Aukioloajat:

ma - to 9.00 - 20.00