2.9.2014 12.00

Paimensauva vaihtoi haltijaansa sunnuntaina 31.8.

Pastori Harri Kröger jäi vuorotteluvapaalle vuodeksi ja paimenvastuu siirtyi Jari Vahteralle.

Harri Kröger saarnasi seurakunnalleen viimeistä kertaa vuoteen. Jari ja Merja Vahtera liitettiin seurakuntaan ja samalla Jari asetettiin paimenvastuuseen Harrin sijaan.

Juhlaa vietettiin jumalanpalveluksen yhteydessä sunnuntaina 31.8.

Juhla kokosi Pointin salin täyteen kuulijoita. Jonathan Paaso juonsi juhlan ja musiikista vastasi seurakunnan oma kuoro. Minna Terehov herkisti kuulijat yksinlaululla "Kysytkö palvelushintaa". Lauluvalinnoissa oli huomioitu Harri-pastorimme Israel-rakkaus - juhlassa laulettiin läpi mm. Israelin kansallislaulu Hatikva. Juhlan lopussa kuultiin lauluja ja puheita.

Harri saarnasi seurakunnalle uskoa ja toivoa Jumalan tekoihin tulevaisuudessakin. Hän kertoi myös muistoja ja kiitoksia työtovereille vuosien varrelta, ajalta, kun seurakuntaa ollaan perustettu.

Puheensa päätteeksi Harri luovutti Jarille kukkivan paimensauvansa, joka kasvoi mantelipuun kukkien sijaan värikkäitä gerberoita. "Uskon, että kun vuoden päästä luovutan sen takaisin, siihen on tullut taas uusia versoja", Jari sanoi.

Vahterat kertoivat Jumalan vahvasta johdatuksesta tähän tulevaan tehtävään. Villoja oli laiteltu muuallekin, mutta tämä ovi avautui, ja siitä on voimakas varmuus, että Jumala on tämän takana.

Vanhimmisto siunasi Harrin sapattivuodelle ja Jarin uuteen tehtäväänsä.

Milla Aura-Tolonen